Заједно у решавање проблема отпада

Naslovna-sednica
Facebook

На данашњем састанку  начелника Браничевског управног округа Александра Ђокића са носиоцима највиших функција локалних самоуправа, заузети су јасни ставови у вези више тема изузетно важних за ово поднебље. Састанку је присуствовао и председник општине Кучево др Иван Рајичић.

Браничевски округ се годинама сусреће са великим проблемом одлагања отпада и тај проблем је кључан, чуло се данас. На данашњој конференцији за медије Александар Ђокић, начелник Браничевског управног округа, говорио је о плану изградње трансфер станице и рециклажног центра и изградњи регионалне депоније која ће решити проблем одлагања смећа.

„Уредбом Владе Србије решено је како ћемо у међувремену да одлажемо отпад. Раде се трансфер станица и рециклажни центри у Пожаревцу и Петровцу и одатле ће тај отпад бити депонован у Лапову. Град Пожаревац је од Републике Србије добио 22 милиона евра за регионалну депонију, што би било трајно решење. Чињеница да имамо решено питање одлагања биће добар услов да наставимо са изградњом регионалне депоније“, рекао је Ђокић, додавши да ће о детаљима градоначелник Пожаревца обавестити остале локалне самоуправе, те да је град Пожаревац направио попис дивљих депонија.

Ђокић је говорио и о епидемиолошкој ситуацији у Браничевском округу и истакао да је укупан број заражених око 600, у свим општинама, и да је Браничевски округ један од оних са најмањим бројем заражених.

„Ми смо се одлично снашли. Сарађивале су све институције. Ми смо подручје где долази много људи из иностранства. Било је преко 3000 њих и ни један се није заразио“, истакао је начелник округа.

Рекао је да је у току завршетак гасификације . „Србијагас“ је упутио јавни позив где се грађани могу јавити за прикључак својих објеката. Цена приључка ће бити 780 евра за објекат од 150 квадрата, и моћи ће да се плати на 36 месечних рата. Такође ће бити изабрани извођачи у случају да не постоје пројекат и инсталације. Цена ће и за то, по речима Ђокића, бити нижа и такође на 36 рата.

Извор: еБраничево ФОТО : еБраничево

Loading