Министар здравља Златибор Лончар :Вакцина против ковида 19 биће бесплатна и на добровољној бази

322746_loncar_fprintscreen-youtube
Facebook

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је данас да су епидемиолошке мере које су уведене дале резултате, али да он и други стручњаци нису задовољни јер су грађани и даље превише опуштени. Лончар је, гостујући у јутарњем програму на ТВ Прва, рекао да се вакцина против вируса ковид 19 очекује око Нове године и истакао да ће она бити бесплатна и на добровољној бази.

Он је за сутра најавио састанак Кризног штаба Владе за сузбијање епидемије, на ком ће бити анализирана епидемиолошка ситуација у Србији, у региону и Европи.

„На основу тих резултата шта буде рекла струка, шта буде рекла наука да је најбоље да урадимо – ми ћемо то урадити. Једино на основу тога можемо да донесемо адекватну меру, а све у циљу да заштитимо наше грађане“, рекао је Лончар.

Министар здравља апеловао је на грађане који се врате са летовања да не почну одмах одмах да се виђају с људима.

„Апелујем на све грађане који се врате да не потрче истог секунда да виде што више људи. Нека се стрпе, нека смање контакте да виде да ли ће имати неке промене у здравственом стању“, рекао је Лончар.

Што се тиче ситуације у школама Лончар је рекао да се захваљујући Министарству просвете и епидемиолозима тамо више поштују мере него по клубовима, дискотекама, сличним местима и јавном превозу у ком има људи који више не носе маске.

„Ако могу деца да схвате и да се придржавају мера зар је толики проблем свима нама да издржимо“, рекао је он.

извор ТППРЕС,БЕТА

ФОТО YOU TUBE

Loading