У 4. колу Зоне : Звижд-Рудар (С) 1-1 (1-0), Ђердап-РСК 2-2 (2-1)

IMG_20200913_160822
Facebook

У 4. колу Подунавско-шумадијске зоне оба лигаша из наше општине су ремизирала : РСК је у суботу гостовао у Голупцу и одиграо 2-2 док је Звижд поделио бодове на свом стадиону са Рударом из Стамнице. Следеће коло је у среду : Звижд гостује у Добрњу а  РСК дочекује Пролетер из Михајловца.

Оба наша представника у МФЛ „Дунав“ данас су били одлични : Полет је у Волуји савладао Пек из Кусића са катастрофалних 4-0 и задржао лидерску позицију на табели са 12 бодова, док је Слога у Мустапићу савладала Дизел из Бара са 3-2 и укњижила укупно 6 бодова.

утакмица :

Звижд-Рудар 1-1 (1-0)

Стадион Миодраг Мики Станојевић,без гледалаца, судија Нилутиновић (Смедеревска Паланка), стрелци : Барбуловић у 11.м (Звижд) Рудић (иу једанаестерца) у 80. мин (Рудар), Жути картони : Вићентијевић, Манојловић, Јовановић, Живановић (Звижд) Петровић, Рудић (Рудар)

Звижд : Кораћ 7,5, Митровић 6,5, Терзић 6,5, Симић 7, Вићентијевић 6,5, Манојловић 6,5, Смиљанић 7 (Колески 7) Јовановић 7, Стојадиновић 6,5, Живановић 7, Барбуловић 7 (Маркићевић 6,5)

Рудар : Благојевић 7,5, Петровић 6,5, Думитрашковић 7, Бранковић 6,5, Милосављевић 6,5, Перић 6,5,  Сојевић 7( Са. Рудић -), Ми. Рудић 6,5 (Живановић-) Ма. Рудић 7,5, Ћирић 7, Нединић 6,5 (Ташковић -)

играч утакмице : Благојевић (Рудар)

Трећи пут ове јесени фудбалери Звижда остајуи без бодова након што је судија досудио најстрожу казну у корист њиховог противника. Играо се 80. минут када је један од најстабилнијих и најсигурнијих играча кучевљана Терзић, несмотрено ставио руку на леђа једног противничког нападача у свом шеснаестерцу, овај је пао а главни судија је показао на белу тачку. Сигуран извођач за стамничане био је Рудић –  одлични Кораћ се бацио у своју десну страну а лопта завршила поред леве стативе…

Прву прилику на утакмици имао је управо Рудић у 5. минуту када је из слободног ударца са неких 18 метара погодио пречку. Домаћи су повели у 11. минуту након што  се Смиљанић прикрао и са леђа одузео лопту једном одбрамбеном играчу гостију, утрчао по десној страни у противнички  шеснаестерац и идеално упослио младог Барбуловића који са неких 4 метара убацује лопту у мрежу. У 14 мин добра прилика гостију али Симић успева да пресече центаршут. У 21. мин. Игор Јовановић проналази Живановића који одлаже лопту до Стојадиновића овај оштро шутира са 17 метара али млади голман Рудара Благојевић парадом лопту шаље у корнер, који одлично изводи Живановић, Симић скаче и главом шутира али још једна успешна одбрана Благојевића. У наставку прву прилику поново има Рудић у 47. минуту али Кораћ брани. Два минута касније још један добар ударац Живановића са 14 метара и добра одбрана Благојевића. У 60 минуту Кораћ успева да одбрани ударац Рудићу који се нашао сам на 5 метара. У 62. мин 100% шанса за домаће- после неуспеле офсајд замке Смиљанић сам излази пред Благојевића али његов лчоб ударац завршава преко пречке. У 65 мин Кораћ зауставља добар ударац Димитријевића упућен са 15-ак метара искоса са леве стране. У 77. минуту поново 100% прилика за домаће – још једна неуспела офсајд замка гостију, Колески продире по десној страни, идеално послужује Маркићевића који успева немогуће – да са 3 метра промаши празну мрежу. Након тога следи ситуација  у 80. минуту након које су гости изједначили. До краја утакмице домаћи покушавају, стварају полуприлике али без крајње завршнице.

 

Loading