Генерални секретар Спортског савеза Србије посетио Кучево

IMG_20200903_115054_311
Facebook
У оквиру кампање обиласка  територијалних спортских савеза Генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић  посетио је Кучево.Његови домаћини били су   Саша Булутић,  члан Општинског већа задужен за спорт, Милош Петровић који је у протеклом мандату у Већу био задужен за овај ресор  и Александар Илић, гененерални секретар Спортског савеза општине Кучевоа нови члан већа за туризам.
– Имам само позитивне утиске након састанка са људима који предводе спорт у Кучеву. Спортски савез ове општине контролише на најбољи начин расподелу средстава клубовима, а добра сарадња са локалном самоуправом изродила је мноштво идеја као и циљева за популаризацију спорта – био је први коментар Маринковића који је предложио организацију акција намењених пре свега деци и рекреативцима.
– Генерални секретар Спортског савеза општине Кучево је током изразио  велико интересовање да се организује најпре Мали сајам спорта и да се деци у Кучеву презентује шта све могу да тренирају и како да се склоне са улица, укључе у систем спорта, и кроз дружење науче како здраво да живе. За следећу годину планирамо да заједнички спроведемо и акцију бесплатног фитнеса за жене, па ће акција „Буди здрава – вежбај са нама“ након едукације спортских стручњака бити проширена и на ову општину. Велико интересовање постоји и за организацију Сеоских игара Спортског савеза Србије у 2021. години. Надам се да ће у Кучеву наставити да организују трку „Хомољски мотиви“ и да ће она, уз заједничке акције бити лепа традиција – рекао је Маринковић и додао:
– Добра комуникација и будућа интензивнија сарадња са сектором туризма у Кучеву допринеће развој целокупне општине и верујем да ће успети да туристе привуку у овај крај мноштвом знаменитости и нетакнутом природом – закључио је генерални секретар ССС.
Кучево има све потенцијале да постане центар спортског туризма овог дела Србије, о чему најбоље говори податак да је током припремног периода велики број клубова из различитих спортова боравио у граду на Пеку. Повећање смештајних капацитета као и  унапређење спортске инфраструктуре може допринети да  Кучево постане незаобилазна дестинација  на мапи спортског туризма.

Loading