10.000 визира за ђаке који не могу да носе заштитне маске

images
Facebook

Министарство просвете, науке и технолошког развоја обезбедило је 10.000 визира за ученике који због здравствених проблема не могу да носе заштитне маске, саопштено је из овог министарства, а на свом порталу преноси БЛИЦ.

По речима шеф кабинета министра просвете, науке и технолошког развоја Ненада Радића  визири ће  школама бити распоређени преко школских управа.

Радић је навео да су из Министарства просвете у свакодневном контакту са представницима локалних самоуправа и да су од њих добило уверавања да су обезбеђене довољне количине заштитних маски, као и дезинфекциона средства за све образовне установе. Према Радићевим речима, министарство је још пре месец дана упутило допис локалним самоуправама да у оквиру своје надлежности обезбеде заштитна средства а ове седмице је контактирало и оне локалне самоуправе у којима је у току формирање органа управљања.

– Реч је о мањем броју локалних самоуправа од којих смо добили уверавања да су обезбеђена потреба средства и да поступају у складу са својим обавезама – казао је Радић.

Истакао је да су и ученички и студентски домови спремни за почетак нове школске године и да се ради на обезбеђивању заштитних средстава за високошколске установе.

Комплетан прилог можете прочитати  ОВДЕ

Loading