Одржана 1. седница Општинског већа Општине Кучево у новом сазиву

IMG_0022
Facebook

Због епидемиолошких разлога, прва седница нове општинске „владе“ одржана је у Свечаној сали СО Кучево. На дневном реду нашло се близу 40 тачака.  Одлуком о задужењима чланова Општинског већа и званично су подељени ресори чланова (Милош Петровић је задужен за туризам, Данијел Јовановић за пољопривреду, Бојан Тадић за ванредне ситуације, Саша Булутић за спорт, Драган Милосављевић за здравство,  Мирослав Булутић за саобраћај и инфраструктуру и Даријан Дрикић за рурални развој. За привреду као и за локални економски развој биће одговоран заменик председника већа и општине Ненад Микић). Одлучено је да на сталном раду у општинској управи  буду Милош Петровић и Данијел Дрикић. У даљем раду, чланови Већа су се сагласили да се покрене поступак набавке школског прибора који би се бесплатно поделио свим ђацима првацима на територији општине.                                                                                                                                                                                 Веће се сложило и са Нацртом Одлуке о завршном рачуну општине Кучево за 2019. годину као и  Извештајем одељења за буџет и финансије  о извршењу буџета за период јануар – јун 2020. године и исте ће проследити Скупштини општине на коначно усвајање. Позитиван став уследио је и по захтеву Центра за социјални рад за измену и долуну одлуке о правима грађана из области социјалне заштите ((да се свим ученицима средње школе на територији наше општине омогући бесплатан аутобуски превоз). Расправљано је и о Одлуци о усвајању измене и допуне плана детаљне регулације „Индустријска зона“ у Кучеву и приступању израде плана детаљне регулације Спортско-рекративног центра Кучево . Удружење грађана „Роми Хомоља“ из Кучева,Удружење хранитеља „Топлина дома“ из Кучева  и Влашка странка „Мост“ упутили су захтев за  устапање пословних просторија у јавној својини општине Кучево на коришћење.Формирана је Комисија по захтеву ПУ „ЛАНЕ“ Кучево са задатком сагледавања свих текућих проблема санације објеката „Маслачак“ и „Сунце“. Чланови Већа су упознати и са записницима комисија о стању крова на
згради О.Ш „Вељко Дугошевић“ и асфалтирању дела пута у Раденки у ул. Цара Лазара, усвојили су захтев Дома здравља Кучево о додели средстава из текуће буџетске резерве и сагласили се са одлуком надзорног одбора Јавног комуналног предузећа о усвајању Извештаја о усклађености планираних и реализованих активности за II квартал за 2020. године.

На дневном реду је било и више десетина тачака које су третирале различит молбе и захтеве појединих грађана ( за новчану помоћ, санацију објеката, накнаду штете итд.) ,месних заједница ( наставак радова на појединим објектима јавне намене, регулисање инфраструктурних и комуналних проблема итд) као и  спортских клубова ( измена финансијских планова).

 

Loading