Др Иван Рајичић – бићу председник свих грађана општине Кучево

DSC06944
Facebook

Др Иван Рајичић – лекар, хуманиста,  поштован и уважаван, брижан отац и супруг, умерен и одмерен, био је логичан избор за носиоца листе „Александар Вућић- за нашу децу“ која је на протеклим локалним изборима остврила више него убедљиву победу.

eK : Резултат листе коју сте предводили био је један од најбољих у држави. Како сте то постигли ?

Пре свега –љубављу, а после великим  радом и трудом и истином. Видите, у мом случају је потребно да  бескрајно волите свој град и општину да би се почели бавити политиком. Ја сам лекар, слободно могу рећи да сам се остварио у својој професији и да ми ту лежи сјајна будућност. Али ја не могу бити срећан – ако је већина мојих пријатеља, познаника и комшија несрећна. И ту је разлог што , када ми је предочено да могу много урадити за општину, сам пристао на понуду виших органима странке да будем носилац листе. У кампањи смо причали шта је потребно мењати, али ни једног тренутка нисмо обећавали оно што не можемо урадити. Значи, иступали смо са истином.

еК : Каква је ваша визија наредног периода ?

Видите, ја сам само први из групе младих, енергичних и промена жељних људи који су се нашли на листи СНС-а и који ће у временима пред нама даноћно радити – то обећавам: рад, рад, поштен рад а колико ћемо успети то ће се видети. Могу само истаћи да ће за мене сви бити исти и да ће врата мог кабинета бити отворена за све  – без обзира којој националности или политичкој опцији припадали. Ја и као лекар лечим све и од свих, небитно да ли су Срби, Власи, Роми или неке друге националности,  тражим да , у границама својих могућности, помогну да се ствари у нашој општини покрену на боље. Јер само сви заједно можемо Кучево као општину учинити бољим местом за живот.

Тим који ћу после 21. августа предводити већ је разрадио стратегију развоја : морамо учинити све да туризам постане једна од окосница наше економије, ту су нам потенцијали фантастични само их требамо искористити,  уложићемо много  да се отвори што више малих и средњих предузећа којима ће се помоћи да дођу до почетног капитала и омогућити напредак, када се ради о спорту велики акценат ће бити стављен на базични, школски спорт, да би генерације које долазе одрастале здраве. Завршиће се адаптација Дома здравља и осавременити постојеће амбуланте по насељима. Сеоским насељима је потребна нова енергија да се друштвени живот као и становници врате у њих и то ће нам бити један од приоритета.У том циљу адаптираће се Домови култура који су сада запуштени, гледаћемо да се што више продавница отворе у свим селима, да улагања у путну инфраструктуру буду пре свега целисходна ( тамо где ће највише становника имати користи ) и што обимнија.

Сам град Кучево заслужује један много квалитетнији приступ када се ради о његовом уређењу, много више љубави,планирамо да све туристичке локалитете уредимо за посетиоце. Потрудићемо се да реку Пек учинимо атрактивно,  да у свету нових тенденција и Кучево и све његове госте привучемо на реку, како би уживали у њеној лепоти и искористили сав њен потенцијал. Планирамо да се среди корито Пека, да на дамама уредимо шеталиште, као и да у градском језгру направимо и уредимо парк.

Ником у мом окружењу неће бити загарантовано место, о томе да ли ће неко заузимати неку позицију одлучиваће само резултати његовог рада. Тако смо се договорили. И тако ће бити.

Апеловао бих на грађане да не дозволе да их поједини са приступом животу из некох прошлих времена, деле, мало нас је да би се делили, сада је 2020. година и требамо гледати у будућност а не у прошлост.

Наравно, користите маске, рукавице, држите дистанцу, поштујте налоге Кризног штаба, да би се што успешније изборили са коронавирусом.

И за крај понављам : бићу председник  свим грађанима општине Кучево !

Loading