Шумско газдинство „Северни Кучај“ из Кучева најбоље у комплетном систему ЈП „Србијашума“!

IMG_1780
Facebook

Директор ШГ „Северни Кучај“ из Кучева дипл.инг Игор Секулић и координатор за односе са локалном самоуправом Ненад Микић одржали  су данас конференцију за медије на којој су јавности предочени импресивни резултати остварени у првих шест месеци ове године.

„Са задовољством могу истаћи податак да смо са 16. места ( ЈП „Србијашуме има укупно 17 Шумских газдинстава на територији наше земље, прим. аутора) на коме се наше газдинство налазило пре него што смо преузели одговорност за његове резултате „, рекао је приликом отварања конференције директор ШГ „Северни Кучај“ Игор Секулић.Сада, након шестомесечног сумирања оствареног, постали апсолутни лидер у свим сегментима пословања на нивоу комплетног система. Према плану, требали смо да имамо производњу од 62 000 кубних метара дрвне масе а ми смо остварили резултат од 72 500 м 3. Радови на гајењу шума спроведени су на површини од 1400 хектара што представља 105% од палнираног. Вештачким обнављањем шума ( садњом нових садница) третирано је 120 хектара површина а то уопште није било предвиђено планом за овај период. Мера нега шума извршена је на преко 1000 хектара засада. Када се ради о финансијским показатељима, укупни приход је нешто преко 366 милиона динара. Када се ради о нето иизносима планирано је да у првих шест месеци они буду на нивоу од 13 милиона а на крају календарске године 45 милиона. Међутим, ми смо то далеко премашили већ у извештајном периоду, јер за првих шест месеци нето добит износи чак 70 милиона динара! И још бих истакао да смо у овом периоду запослили 13 нових радника„!

Координатор за односе са локалном самоуправом Ненад Микић је у свом обраћању истакао напоре које Шумско газдинство улаже у подизању квалитета ловног и риболовног туризма на територији којом газдује као и на обнављању постојећих и изградњи нових објеката који ће поспешити развој ове привредне гране.

Loading