Isplata po 100 EUR ( u dinarskoj protivvrednosti) penzionerima od 15. maja, ostali da se izjasne, poručio ministar finansija

plate-placanje-isplata-penzije-uplata-uplacivanje-kredit-krediti-stipendije-stipendija-dinari-dinar-novac-jpg_660x330
Facebook
Penzionerima i svima koji primaju socijalnu pomoć od 15. maja će automatski biti uplaćeno po 100 EUR, dok će ostali punoletni građani imati mogućnost da se izjasne da li žele taj novac, izjavio je ministar finansija Sinaša Mali.
Ostali građani će od 15. maja imati mogućnost da se prijave telefonom ili putem portala Uprave za trezor, napisao je Mali na Instagramu i dodao da je ta mera izmenjena jer je prethodnih dana čuo da mnogi ne žele tu pomoć.
Kako prenose mediji, prva mogućnost za prijavu biće online preko portala Uprave za trezor, a druga mogućnost je telefonom na brojeve koji će biti objavljeni.
Podaci koji će biti obavezno navesti u prijavi su ime, prezime, JMBG i broj računa u banci.
Navodi se da će oni koji nemaju račun u banci, imati mogućnost da to navedu u prijavi i država će im po automatizmu otvoriti račun i obavestiti ih o tome.
Penzionerima će novac biti uplaćen na račune na koje dobijaju i penziju.
Mali je za TV Pink rekao da će danas (24. aprila) na sendici vlade biti usvojen rebalans budžeta, koji će uključiti sve ekonomske mere i da će već prve nedelje maja krenuti isplata minimalaca.
– Takođe usvajamo uredbu o 100 EUR svakom građaninu Srbije. Automatski svim penzionerima, 1,7 miliona, i svima koji primaju socijalnu pomoć ćemo automatski uplatiti po 100 EUR. Počinjemo od 15. maja, a onda ćemo preostalim punoletnim građanima dati mogućnost da se prijave da li žele 100 EUR – rekao je Mali.
izvor eKapija

Loading