Волонтери – јунаци нашег доба

92117710_174847060166432_8391291250753404928_n
Facebook

Тешка времена су у нашем народу увек изнедрила јунаке и хероје који су се, не штедећи себе, жртвовали за опште добро. Било да се ради о ратовима, изгнанству или као сада пандемији опаког, невидљивог непријатеља , који из основа мења животе свих нас. Садашње време ће остати упамћено ( наравно  уз здравствене радницке, полицајце, раднике комуналних служби, продавачице у продавницама итд.) по – волонтерима. Младићима и девојкама ( а и оним мало старијим) који својом пожртвованошћу исписују најлепше стихове заједништва и љубави једног народа јер – у лаком је лако добар бити-на муци се познају јунаци!  У њиховом великом срцу има љубави за све. Нема ни једног становника наше општине, ма где живео, ма колико стар и немоћан био, ма ког социјалног статуса био, поготову ако је слабијег,  да га у овим данима није огрнуо плашт њихове саосећајности, нашавши им се на услузи када им је то најпотребније. Њих укупно 152 свакодневно шпартају  насељима и околинама насеља наше заједнице и  доносе свима оно што им је најпотребније.

Волонтерску службу ( под називом Оперативни тим за пружање помоћи  на територији општине Кучево током ванредног стања) формирао је 22. марта својим Закључком командант Штаба за ванредне ситуације Владимир Стојановић. Том приликом именовани су Руководилац тима Новица Јаношевић, заменик руководиоца Милош Петровић и Координатори :

Кучево Турија Љубиша Војић
Нересница Љубиша Љубомировић
Нересница Виолета Матић
Шевица Снежана Кржановић
Волуја Соња Стојановић
Кучево Драган Милосављевић
Кучајна Живослав Живановић
Буковска Дарко Предић
Буковска Зорица Јанковић
Церемошња Славољуб Јенић
Церовица Саша Траиловић
Каона Живорад Јовановић
Дубока Јанкуца Бешиновић
Ракова Бара Славиша Томић
Турија Тања Димић
Сена Момчило Митровић
Српце Давор Станојевић
Љешница Александар Петровић
Раброво Бојан Тадић
Велика Бресница Марина Матић
Мишљеновац Небојша Митровић
Мустапић Бобан Радуловић
Вуковић Веља Петровић
Зеленик Слађан Миљковић
Раденка Нешица Пауновић

Имена свих волонтера, који не примају никакву надокнаду за свој рад, не наводимо јер поједини желе да остану анонимни.

Командант Штаба Владимир Стојановић је поново позвао све који желе да се укључе у рад волонтерске службе да то учине или, ако су у могућности, свој допринес пруже финансијком помоћи коју могу да уплате на рачун :: 840-744151843-84 по моделу 97, позив на број 97 36-053 са назнаком „ за социјално угрожене“.

 

 

Loading