Распоред богослужења током Великог поста

DSC07182
Facebook
Данас је почео Велики ( Часни, Васкршњи) пост. Црквене општине Кучево, Нересница и Турија и ове године ће организовати традиционална, несвакидашња, богослужења. Ове службе ће се током радних дана у недељи вршити у храму светог Вазнесења Господњег у Кучеву, а суботом, недељом и празницима у сва три храма ових црквених општина ( храм светог Вазнесења Господњег у Кучеву, храм  светих апостола Петра и Павла у Турији и  храм светог Вазнесења Господњег у Нересници).
Током прве, тзв. Часне седмице овог поста ( од понедељка до петка прим. аутора), распоред богослужења је следећи :
понедељак, уторак, среда и четвртак – Велики покајни канон светог Андреја Критског са почетком у 18 часова ( храм светог Вазнесења Господњег у Кучеву);
среда и петак у 8,30 света литургија Претходно освећених дарова, на којој се верници могу причестити (храм
светог Вазнесења Господњег у Кучеву).
– света тајна покајања т.ј. исповести вршиће се сваког дана , пре и после богослужења;
На Теодорову суботу и у прву недељу постаедеља Православља) у сва три храма (Кучево, Турија, Нересница) служиће се литургије.
Од друге седмице поста, средом и петком служиће се свете литургије Претходно освећених дарова( храм светог Вазнесења Господњег у Кучеву) са почетком у 8,30 часова , а недељом и у Турији и Нересници.
Свештенство општине Кучево позива све вернике да, свако према својим телесним могућностима учествује у подвигу поста и наведеним богослужењима.

Loading