B92 : Lutovac stao uz Zelenovića i Paunovića za izbore ( bojkot ipak propao!?)

1500741_zoran-lutovac-foto-fonet-zoran-mrdja-jun-2017_ls
Facebook

Lider DS Zoran Lutovac daje „vetar u leđa“ predsedniku opštine Paraćin Saši Paunoviću i gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću da idu na lokalne izbore.

Kako se navodi, oni su od početka želeli da učestvuju na lokalnim izborima, ali da je novo to što im podrsku sada daje i lider demokrata.

Paunović i Zelenović su u petak uveče bili u Kragujevcu gde su imali sastanak sa oko 20 odbora DS, a svi sumadijski odbori su bili tu, kaze izvor Kurira koji je prisustvovao sastanku. On dodaje da su njih dvojica trazila podrsku za izbore, prenosi Tanjug.

„Zelenović je bio za to da samo njih dvojica izlaze u svojim gradovima, verovatno preko grupa građana. Paunović je bio za to da na izbore ide ceo DS, da stanu uz njega“, navodi izvor Kurira.

On prenosi i da je Paunović rekao:“Idem na izbore pa neka me izbace iz stranke“.

Kako je navedeno, od izbacivanja nema ništa, jer Lutovac daje prećutnu podršku Zelenoviću i Paunoviću d a izađu na izbore, što je „već javna tajna u DS„.

Iako je to u suprotnosti sa stavom Saveza za Srbiju i Dragana Djilasa, Lutovac je odlučio da stane uz njih, tvrdi sagovornik.

Da nesto ne štima između Saveza i DS pokazuje i to što su, kako navodi izvor, na sastanku sa šumadijskim odborima oni kritikovali Savez „ne birajući reči“.

Paunović je, kako prenosi list, rekao da su Djials i Savez od starta znali da oni zele na izbore a da se „sad prave ludi“.

Izvor : b 92, Tanjug

FOTO . FONET

Loading