Пријатељска утакмица : „Звижд“ – „Раднички 1926“ (Пожаревац) 0:0

Facebook

Бивши суперлигаш и српсколигаш одиграли су ову утакмицу по прилично анти-фудбалском времену. Иако је било сунчано, снажна кошава која је непрестално мењала правац и константни минус, изузетно су отежали  не само фудбалерима већ и свима осталим који су  тачно у подне, дошли на игралиште са вештачком подлогом поред стадиона на Пеку, где је одиграна припремна утакмица два стара спортска пријатеља и ривала. И  тренерски тандем који је данас предводио тимове, Зорана Милетић нови  тренер Радничког 1926( који је у више наврата наступао за „Вукове са Пека“ и носио дрес кучевљана у јесењем делу сезоне), као и бивши репрезентатиавц Ненад Гроздић који је предводио екипу „Звижда“, свакако није могао да превише критикује  своје пулене ако нису испунили све зацртане задатке. Једноставно, услови су били такви.

За сваку похвалу је била ангажованост  свих  протагонисти на терену који су се максимално трудили, борили и изгарали. Током утакмице виђено  је доста  лепих додавања, дриблинга и шутева на обе стране.  Домаћи су у првих двадесетак минута имали две зреле прилике , поготову ону у 21. минуту када је Марковић за мало закаснио да захвати лопту како треба па је ова завршила поред стативе. Гости су имали прилику у 27. минуту када је Дамњановић одлично шутирао са ивице шеснаестерца али је нови чувар мреже кучевљана, Костић, одлично реаговао и парадом зауставио његов ударац. У 34. минуту Ђурић је вуише него добро шутирао из слободног ударца са 25 метара али Костић је поново био сигуран. У 42. минуту још један добар ударац Дамњановића, овај пут главом након корнера. У 5.0 минуту Манојловић упошљава Марковића који са десетак метара одлично шутира главом али голман пожаревљана је био сигуран. У 60. мин Митровић покушава , али резервни голман домаћих, млади Стојиловић одлично реагује и одбија лопту у корнер. До краја меча обе екипе су имале јиош по неколико полуприлика али мреже су остале недирнуте.

 

Звижд – Раднички 1926 0:0

Кучево, терен са вештачком подлогом, судија:Илић (Кучево)

Звижд : Костић, Јовановић, Терзић,  Настасовић, Симић, Аврамовић, Јеремић, Манојловић, Стојадиновић, Марковић, Колески

Играли су још : Стојиловић, Пругинић, Лазић, Мишић, Будимировић, Демић и Миливојевић

Раднички 1926 : Јовковић, Карановић, Јовановић, Стојаковић, Станковић, Ђуровић, Димитријевић, Дамњановић, Стојановић, Ранђеловић, Крстић

Играли су још : Савић, Милошевић, Лазић, Петковић, Вељковић, Миладиновић, Стојковић, Живковић, Рајчић, Коцић, Митровић

 

Loading