Из Центра за социјални рад за општину Кучево поручују – не толериши насиље, пријави га!

nasilje nad ženama_1000x0
Facebook

Центар за социјални рад за општину Кучево поводом обележавања  Међународног дана борбе против насиља над женама залаже се за нулту толеранцију према насиљу у складу са слоганом : не толериши насиље, пријави га !

Правовременим и превентивним деловањем свих државних актера у спречавању насиља у породици (Центра за социјални рад, полиције, судства, здравствених установа, тужилаштва) могуће је решавање дисфункционалних проблема у оквиру породице али је исто тако веома битно да жене и сви који трпе насиље то пријаве, јер без тога насиље није видљиво. Због социјалне средине у којој живе, различитих стереотипа и предрасуда у заједници, жене нису охрабрене да заштите себе јер немају адекватну подршку “ саопштила је директорка Центра за социјални рад, Слађана Марановић Николић и додала „ Желимо да будемо подршка свим најосетљивијим друштвеним групама, пре свега женама и децом, који трпе било који облик насиља. На нашем подручју је формирана Група за координацију која подразумева синхронизовани рад  државних установа и органа а чији је циљ да размотри карактеристике и специфичне случајеве када је у питању насиље“.

Закон о спречавању насиља у породици ступио је на снагу јуна 2017. године и Стручни радници Центра за социјални рад за општину Кучево га стриктно примењују у свом раду.

Loading