Кривичне пријаве одговорним лицима у Удружењу пензинера Костолац и предузећу ВИП и власници малопродајног објектa у Пожаревцу

индекс 2
Facebook

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу поднели су кривичну пријаву против седамдесетогодишњег мештанина Костолца, због постојања основане сумње да је извршио кривично дело недозвољена трговина.

Он се терети да је као одговорно лице Удружења пензионера Костолац, током 2014. и 2015. године, у име удружења без овлашћења за бављењем трговином, супротно оснивачким актима и Статуту удружења продавао угаљ, за који је претходно зарачунавао посредничку маржу од 280 динара по тони.

Сумња се да је на овај начин удружењу стекао противправну имовинску корист од 4.938.080 динара.

 

***

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу поднели су кривичну пријаву против четрдесетшестогодишње власнице малопродајног објекта у Пожаревцу, због постојања основане сумње да је извршила кривична дела неовлашћена употреба туђег пословног имена и обмањивање купаца.

Сумња се да је она током 2016. године продавала гардеробу без документације о пореклу и квалитету робе употребом туђег жига и заштитног знака, као и да је на тај начин обмањивала купце.

 

***

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу поднели су кривичну пријаву против тридесетогодишње Београђанке, због постојања основане сумње да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Она је осумњичена да је током 2015. године, као одговорно лице у предузећу ВИП, злоупотребила приступ информационом систему и искористила личне податке мештанке Пожаревца, како би закључила фиктиван уговор, као и да је подигла телефон вредности 143.760 динара, који је продала за 400 евра.

Осумњичена се терети да је на овај начин оштетила ВИП, а себи прибавила противправну имовинску корист.

 

Loading