Besplatan ogrev za ugrožene slojeve stanovništva

Facebook

Socijalno najugroženije porodice na području opštine Kučevo  koje ne mogu sebi da priušte kupovinu ogreva, zimu ipak neće provesti u hladnim domovima jer su im Opština i Centar za socijani rad obezbedili novac za kupovinu drva.Ukupno 180 korisnika, podeljenih u 3 kategorije dobilo je  novac za ogrev na osnovu rešenja uglavnom staračkih i korisnika socijalne pomoći.U zavisnosti od brojnosti porodice obezbeđena su 2 ili 3 kubna metra drva. Podeljena su i u okolnim selima a prvo su ih dobili meštani NeresniceOpština Kučevo odvojila je iz budžeta sredstva za kupovinu 200 kubnih metara drva za socijalno najugroženije porodice.

„Zadovoljstvo je kada razgovarate sa ljudima i vidite koliko im znači pomoć koju je lokalna samouprava opredelila. Jako je lep osećaj kada znate da će ovim ljudima ova pomoć dobro doći u predstojećim zimskim danima“, kaže Vladimir Stojanović, predsednik opštine Kučevo.

“Ove nedelje smo planirali mnogo aktivnosti, radionica i obuka koje se odnose na podizanje aktivizma i svesti kod građana, dostupnost svojim korisnicima u pružanju podrške od strane stručnih službi, ali i saradnju sa institucijama i obrazovnim i bezbednosnim, sa kojima svakodnevno radimo na prevenciji kako nasilja u porodici, tako i prevenciji siromaštva kroz saradnju sa Nacionalnom sužbom i Opštinskom upravom” rekla  je direktorka Centra ya socijalno Slađana Maranović Nikolić.Ista akcija sprovedena je u opštini Kučevo i prošle godine a ovde najavljuju da će i u narednom periodu obezbediti sredstva da na ovakav način pomognu najugroženijima

Loading