18.позоришне свечаности „Жанки у част“ Раброво од 01-03. новембра

SVETLANA CECA KUZMANOVIC
Facebook

18.позоришне свечаности „Жанки у част „ одржаће се у периоду од 01.новембра  до 03.новембра 2019. године на сцени „Жанка Стокић“ Дома културе у Раброву. Ове свечаности су фестивал малих позоришних форми   који негује традиционални приступ позоришту. За најбоље глумачко остварење додељује се награда- Плакета ,,Жанка Стокић,,.

Позоришне свечаности,,Жанки у част,, одржавају се са намером да трајно сачувају од заборава сећања на највећу српску глумицу Живану Жанку Стокић. Доприносе унапређењу разноликости културног израза као и равномерној доступности културних садржаја у Србији, јачању капацитета удружења из цивилног друштва у области сценског стваралаштва и афирмацији позоришне уметности .

Организација фестивала у малим срединама права је реткост а организација фестивала  у сеоској средини готово је јединствена у Србији. У процесу децентрализације културе и равномерног регионалног развоја  у три дана програма посетиоци ће имати прилику да одгледају 3  позоришне представа еминентних професионалних  позоришта из  Србије, позоришну представу за децу, концерт…

Организатор је Удружење грађана „Жанка Стокић“ Раброво, покровитељ Општина Кучево.

Loading