У 2017-тој , субвенције за З 570 незапослених лица

kucevljani-prijavite-se-nacionalnoj-sluzbi-za-zaposljavanje
Facebook

Акциони план запошљавања  предвиђа да се у 2017-тој години, на националном нивоу, додели укупно 3570 субвенција за самозапошљавање, од тога 120 за особе са инвалидитетом.

У овој години субвенције за самозапошљавање додељују се у једнократном износу од 180.000,00 динара, односно 200.000,00 у случају самозапошљавања вишкова запослених, односно 220.000,00 динара за незапослене особе са инвалидитетом. Јавнио позиви ће бити расписани током фебруара месеца“ рекли су из Националне службе за запошљавање а преноси Блиц.Услов за добијање средстава су следећи : пријава код НСЗ најмање месец дана пре подношења захтева, обука из предузетништва код НСЗ, регистрована делатност и плаћање обавеза по основу јавних прихода најмање годину дана.

Они који желе да се баве занимањима као што су фризери, столари или аутомеханичари и који стално морају да улажу да би обављали своју делатност, субвенције покривају само део трошкова, док лицима коју покрећу бизнис у занимањима који то не морају, као што су едукатори или предавачи, субвенције могу покривати све потребне трошкове за почетак рада.

Izvor – Blic

Loading