Стојановић уручио намештај, дидатичка средства и лаптопове свим припремно предшколским групама на територији наше општине

DSC05236
Facebook

Општина Кучево је конкурисала за средства за суфинансирање пројекта из области суфинансирањА мера популационе политике јединица локалне самоуправе у Републици Србији у 2019. години, које је расписао Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику. Наша локална самоуправа је преко Канцеларије за лер аплицирала са пројектом који је предвиђао

  1. Мере Усклађивања рада и родитељства. Обухвата развијање модела за чување деце родитеља који нису формално запослени или су незапослени кроз уређење и опремање просторија припремно предшколских група при школама (уређење, адаптација простора, опремање намештајем, дидактичка опрема, материјал) и

 

  1. Мере Едукације из области популационе политике. Обухвата ангажовање стручних лица за едукацију о популационим питањима – ангажовање медија, израда сајта, термина у оквиру тв програма, електронска презентација, едукација.

Пројекат наше локалне самоуправе је оцењен као један од најбољих и финансиран је са укупно 3.900.000,00 динара од којих је учешће општине 585.000,00. У износу тихсредстава извршена је  набавка намештаја, дидактичких средстава и материјала за опремање припремно предшколских група при школама као и лаптопова.

Председник општине Кучево Владимир Стојановић, заједно са руководиоцима пројекта Сањом Вукојевић и Ненадом Шулејићем, уручио је данас лаптопове васпитачицама које раде са децом у укпно 1о припремно предшколских група на територији наше општине :

  1. Раброво, при основној школи „Милутин Миланковић“ Раброво,
  2. Мустапић, подручно одељење основне школе „Милутин Миланковић“ Раброво,
  3. Мишљеновац, подручно одељење основне школе „Милутин Миланковић“ Раброво,
  4. Турија, при основној школи „Вељко Дугошевић“ Турија,
  5. Каона, подручно одељење основне школе „Вељко Дугошевић“ Турија,
  6. Шевица, подручно одељење основне школе „Угрин Бранковић“ Кучево,
  7. Нересница, подручно одељење основне школе „Угрин Бранковић“ Кучево,
  8. Волуја, при основној школи „Слободан Јовић“ Волуја,
  9. Дубока, подручно одељење основне школе „Слободан Јовић“ Волуја,
  10. Раденка, подручно одељење основне школе „Слободан Јовић“ Волуја.

Не зна се ко је био задовољнији – деца и васпитачи који су добили нов намештај, играчке и лаптопове или носиоци највиших функција у локалној самоуправи, који су били у прилици да им то подаре!

О значају пројекта најбоље говори чињеница да га је медијски испратио РТС 1, као и регионални тв центри САТ ТВ, РТВ Браничево и РТВ Млава-наравно и наш портал!

 

Loading