Озакоњење објеката на територији општине Кучево

Share on facebook
Facebook 0

 

У циљу бржег спровођења озакоњења-легализације бесправно изграђених објеката, локална самоуправа општине Кучево је , у складу са упутствима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре,ангажовала додатан број радника, који ће, do kraja marta ove godine, учествовати у процесу евидентирања објеката.

Ангажовани тим који ради на озакоњењу објеката, тренутно се бави уписом  постојећих, легалних објеката,  у базу података.

По завршетку уписа постојећих података, планира се излазак на терен по катастарским општинама. Термини  излазака утврдиће се касније и са истима јавност ће бити благовремено обавештена.

 

                Закон о озакоњењу бесправно изграђених објеката, донет новембра 2015. године, увелико је на снази и спроводи се широм општина Републике Србије.

Током првих годину дана од усвајања Закона о озакоњењу објеката пописано је укупно 364.400 нелегалних објеката у Србији и донето 37.850 решења о озакоњењу.

Грађани озакоњеним објектима добијају значајно већу вредност своје имовине коју, уколико желе, могу и да продају, а озакоњени станови на тржишту вреде много више од станова који нису укњижени.

 

Сарадник на прилогу дипл.инж, Катарина Делић

 

 5,250 total views,  1 views today

Slider