Усвојен план активности за реализацију популационе политике

DSC02117
Facebook

Општинско веће општине Кучево је на својој седници 17. седници одржаној у понедељак 26. августа усвојило план активности везаних за област популационе политике на нашој територији.

Подсетимо : општина Кучево је са Кабинетом министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику закључила Уговор о суфинансирању мера популационе политике јединица локалне самоуправе у Републици Србији у 2019. години .

  Једна од мера је развијање модела за  чување деце родитеља који нису формално запослени или су незапослени, а циљ је усклађивање рада и родитељства. Како би се наведени Уговор реализовао потребно је да се основне школе са територије општине Кучево укључе у реализацију мере – развијање модела за чување деце родитеља који нису формално запослени или су незапослени, како би им се омогућило да пронађу посао. Активности кроз које треба реализовати меру  су: – припрема простора у складу са могућностима где се реализује припремно-предшколски програм за опремање намештајем и дидактичким средствима;

отварањеприпремно-предшколских група при школама за обухват деце млађих узраста и формирање мешовитих група за време трајања пројекта;

– укључивање старијих лица у рад групе – тематске радионице у групи, народна традиција, стари занати, обичаји, упознавање деце са културом националних мањина (влашке, ромске,…), старија лица као аниматори деце, чиме се остварује подршка старосно осетљивом становништву.

 

Loading