Период у знаку културних манифестација и нових донација

IMG_0908
Facebook

„Протекли период остаће упамћен по две, на националном нивоу, изузетно значајне културне манифестације одржане у нашој општини “ рекао је , отварајући редовну, недељну, конференцију за штампу, први човек локалне самоуправе, Владимир Стојановић“:  14. Фестивалу „Труба Мирослава Милета Матушића“ и 4. „Изворним данима Нереснице“. Ове манифестације испратили су сви најзначајнији електронски и писани медији Србије (РТС 1 и друге ТВ станице националних оквира), сва национална дневна штампа, многи портали из иностранства итд. Добили смо многобројне похвале за организацију ових манифестација, које су, по општем мишљењу, од којих посебно радује оно које нам је упутио Савез аматера Србије, биле на врхунском нивоу.

Основна школа из Волује је на Конкурсу Министарства правде за пројекат опремања Сале за физичко добила 300 000,00 динара, што посебно добија на значају када се зна да је за средства аплицирало 1400 кандидата а да су их добила, њих само 150.

Одржана је и  седница Скупштине општине по хитном поступку на којој је усвојена измена Плана детаљне регулације за подручје ветроелектране „Кривача“ којом се омогућава бржа реализација овог пројекта. Такође, одржана је седница Савета за безбедност општине у проширеном саставу ,сем чланова присуствовали су и  председници месних заједница, на којој су, пре свега од стране представника Полицијске станице, разјашњене неке од најинтересантнијих безбедносних тема.

 

Loading