Najviše svešteničko odlikovanje za oca Voju iz Neresnice

IMG_20190801_093116
Facebook

Dana 1.avgusta naša pomesna Crkva proslavlja sv.Despota Stefana Lazarevića i njegovu majku sv.blagovernu kneginju Milicu, u monaštvu narečenu prepodobnu Evgeniju. Ovaj praznik se obeležava u našoj Eparhiji braničevskoj kao Eparhijski dan i slava.

Tom prilikom je Njegovo Preosveštenstvo, Episkop požarevačko-braničevski G.G. dr Ignjatije (Midić) služio svetu arhijerejsku liturgiju u crkvi svete Petke u požarevačkom naselju Busije. Sasluživalo mu je sveštenstvo i monaštvo naše dijaceze.
Posle rezanja slavskog kolača a u sklopu evharistijskog slavlja u kome su dali učešća svi sveštenici, bogoslovi i studenti teologije iz svih pet parohija sa teritorije opštine Kučevo, vladika Ignjatije je uručio najviše svešteničko odlikovanje trojici sveštenika. Jedan od njih je i paroh kučevački i neresnički u penziji, protojerej Vojislav Martinović koji je odlikovan pravom nošenja naprsnog krsta zbog svog višedecenijskog pregalačkog svešteničkog/parohijskog rada “ u vinogradu Gospodnjem“.
Naš episkop mu je poželeo da još mnogo godina dostojno nosi svešteni čin i bude primer sveštenstvu i vernom narodu kako se živi i svedoči Hristova reč i vera u svetu.
Možemo samo reći -na mnogaja ljeta!

Loading