Нови господари Црног мора – 1. Дечији фолклорни ансамбл Центра за културу

0-02-04-23a58a3f885e6fd20ed87f4b0b3283617c5e6a5014ed9ef6a43c5fa81bca2c49_d210354c
Facebook

Својим наступом на једном од најпрестижнијих међународних летњих фолклорних дешавања – Festival of the folk art Bulgarija „Folk NUANCE“ (Фолклорне нијансе) који се одржава од јуна до септембра у два елитна црноморска летовалишта у градовима Приморски и Лозенц и на коме у 15 фестивалских вечери наступају најбољи ансамбли Европе и Азије.

1. Дечији фолклорни фолклорни ансамбл ЦЗК, предвођен својим уметничким руководиоцем Дамиром Маленовићем и у пратњи виртоуза на хармоници проф Данијелом Предић, једноставно је одушевио вишенационалну публику у амфитеатру града Приморски, где су у понедељак 22. јула приредили праве Фолклорне свечаности.

Наши млади чувари културне баштине представили су се Играма из Лесковца и Влашким играма из околине Кладова, као и песмом „Кће мндре ам скимбат“ коју је отпевала Женска певачка група ансамбла. Како то традиција фестивала налаже, пре самог наступа, наши момци и девојке продефиловали су улицама летовалишта, певајуци песме о Косову изазивајући велико интересовање присутних грађана.

Исте вечери, свој концерт одржали су и уметници „Ајтуган“ из Руске Републике Башкирија (Башкоростан), који су дошли у оквиру европске турнеје, претходно наступајући у Марибору, Београду, Софији, а после настављају са турнејом у Варни.

Loading