Распуст у Волуји почео радионицом анимираног филма

IMG-25ca49d516293154e9ea4226f31702c1-V
Facebook

Школска година је увелико завршена и ђаци су отишли на распуст. Међутим, имамо и ученике који су део свога одмора одлучили да проведу у школским учионицама. У Основној школи „Слободан Јовић“ у Волуји и подручном одељењу у Дубоки организована је по први пут, с намером да то постане традиција, занимљива радионица. Наиме, у оквиру реализације Развојног плана Основне школе „Слободан Јовић“, тј. Плана превенције осипања ученика,  школи је одржана радионица анимираног филма.

О радионици директорка школе , Душица Јаношевић је рекла :

„Човек се учи док је жив“ јесте девиза коју данас често чујемо на различитим местима и у различитим ситуацијама. Када споменемо учење, увек прво помислимо на наше најмлађе. На оне на којима је наша будућност и будућност наше земље. Зато се пожртвовано и одговорно трудимо да им пренесемо своја знања и искуства, али смо, свакако, спремни и да их саслушамо и усвојимо њихове предлоге. Трудимо се да им учење буде што интересантније, да наши ученици проводе време у занимљивом и подстицајном окружењу.

У реализацији радионице учествовали су наши предметни наставници и ученици наше школе. Радионица је трајала два дана. Првог дана су у учионицама планиране активности, а другог дана су активности спроведене у дело. За време трајања радионице снимљена су два краткометражна филма. Филмови су „Плаванкапа“, са алузијом на „Црвенкапу“ и „Трка зеца и корњаче“. Такође, снимљено је и неколико краткометражних анимираних филмова на основу цртежа наших ученика који су касније обрађени за потребе снимања. Слике које ћете моћи да видите у галерији представљају само део нашег дружења.   

Позитивни утисци свих нас, који смо били део овог дводневног дружења, могу нам бити само подстрек за даљи рад. Посебно смо срећни јер смо видели насмејана дечија лица и њихов велики труд и залагање да цео пројекат успешно спроведемо. Оно што је најбитније, деца су међусобно сарађивала и планирала своје активности уз координацију својих предметних наставника, којима дугујемо велику захвалност на усмерењу које су пружали својим ученицима. Сматрамо да смо на овај начин направили почетне кораке у процесу увођења пројектне наставе у нашој школи и трудићемо се да и у будућности држимо корак са новим иновативним методама у области образовно-васпитног рада.   

 

Loading