Прва седница Општинског већа у 2017.години

Facebook

У Свечаној сали СО Кучево одржана је 19-та  седница  Општинског већа, прва  у 2017. години. Седницом је председавао председник већа и председник општине Новица Јаношевић, а у њеном раду су учетвовала и 2 од 3 новоизабрана члана – Сања Вукојевић и Верољуб Петровић( подсетимо, на последњој седници Скупштине општине одржаној у децембру 2016. године  у Општинско веће су уз раније изабране :  др Миодрага Пауновића, Зорана Кузмановића, Милоша Петровића, Давора Станојевића и Љубише Војића, чланови већа постали и Сања Вукојевић , Верољуб Петровић  и Ружица Радуљ,  док је то др Дарко Благојевић постао самим избором на функцију заменика председника општине). Дневни ред  данашње седнице  имао је укупно 31 тачку, и члановима већа је било потребно више од 4 часа  да их све претресу.

Између осталих, донета је Одлука о конкретним задужењима именованих, постављених и изабраних лица, усвојен је предлог Одлуке о висини закупнине за грађевиснко земљиште, предлог Програма контроле ваздуха за 2017. годину, разматран је извештај  о реализацији буџета Црвеног крста општине Кучево за прошлу и предлог истог за текућу годину и допуњен Одбор „Хомољских Мотива“. Чланови већа су разматрали и Извештаје о раду у 2016-тој и Програме рада Спортског и Фудбаслог савеза општине Кучево  за ову годину, формирана је Комисија за преглед радова на  „згради бивше Задруге“ и разматрано  више жалби поднетих од стране појединаца, група грађана или привредних субјеката по различитим основама. На дневном реду су  се нашли и захтеви појединих Месних заједница, политичких странака, Удружења грађана а чланови Општинског већа су упознати и са  информацијом о возилима које користи Одељење за инспекцијске послове ОУ Кучево и стањем Архиве ОУ.

„ Веома сам задовољан радом и током данашње седнице „ изјавио је по њеном окончању председник Општинског већа и председник општине Кучево, Новица Јаношевић „ Сви чланови су били веома конструктивни и свако од нас је дао свој максимални допринос у решавању проблематике која је била на дневном реду“.

Loading