Свечаност поводом примопредаје донације Амбасаде Јапана Дому здравља у Кучеву

DSC04182
Facebook

У Дому здравља у Кучеву, одржана је пригодна свечаност у оквиру које је извршена званична примопредаја донације Владе Јапана вредне 81.690 евра . Поводом церемоније примопредаје конференцију за медије су одржали г. Тецуја Цубота, отправник послова Амбасаде Јапана у Србији, г. Александар Ранковић, самостални саветник у Министарству здравља Владе Србије, г. Владимир Стојановић, председник општине Кучево и др Емина Перић-Ивин, директорка Дома здравља у Кучеву. Присутнима се први обратио Владимир Стојановић који је истакао изузетну важност донација Амбасаде Јапана нашој здравственој установи, које су изузетно подигле квалитет пружања здравствених услуга и у своје име и име грађана Кучева изразио велику захвалност Влади и народу Јапана. Потом је говорио г.Тецуја Цуботе ( на веома добром српском језику) који је прво изразио задовољство што је у прилици да присуствује овој церемонији и истакао да високо цени напоре Министарства здравља на унапређењу квалитета здравствене заштите. затим је наставио : „Такође бих желео да изразим захвалност општини Кучево и Дому здравља Кучево на успешној реализацији пројекта. Овим пројектом, новац јапанских пореских обвезника утрошен је за обезбеђивање ултразвучног апарата, аналогног мамографа и уређаја за дигитализацију рендген слике.Нова медицинска опрема омогућиће прецизнију дијагностику а самим тим и успешније лечење пацијената.Ово је наша друга донација Дому здравља Кучево, која потврђује успешност претходног пројекта обезбеђивања рендген апарата, биохемијског анализатора и уређаја за пречишћавање воде. Влада Јапана ће наставити да пружа помоћ за основне потребе становништва у корист свих грађана Србије и надам се да ће добри односи између наше две земље бити још бољи у будућности.“

Самостални саветник у Министарству здравља Александар Раковић је истакао одличну сарадњу републике Србије и Владе Јапана у области здравља као и да је Јапан до сада подржао преко изузетно много пројеката у Србији у оквиру програма за основне потребне становништва (ПОПОС) .

др Емина Перић је у свом говору потенцирала огромни значај донираних апарата за подизање квалитета здравствених услуга Дома здравља у Кучеву, а посебно за саме пацијенте који сада више не морају да путују у веће центре да би могли да изврше поједине прегледе и да се лече.

Након конференције, г Тецуја Цуботе је прво одговарао на питања новинара а потом дао и вбише интервјуа различитим медијским кућама.

Loading