Начелник Браничевског округа у радној посети Кучеву

DSC01774
Facebook

На позив председнице општине Кучево Славице Булутић, данас је у радној посети нашој локалној самоуправи био начелник Браничевског управног округа дипл правник Александар Ђокић. Он је прво у пратњи својих домаћина обишао радове на ОШ „Угрин Бранковић“ у Кучеву, новореновирани пружни прелаз код Аутобуске станице, Споменик природе „Равништарка“ и комплекс бившег ШИК-а.

“ Оно што се прво може видети је једна велика енергија и ентузијазам“ рекао је Ђокић на краћој конференцији за медије. „Прво бих напоменуо да смо се усагласили о активностима које ћу ја и Браничевски управни округ предузети код надлежних државних органа , да би помогли локалној самоуправи у откупу некретнина комплекса бившег ШИК-а. „

Начелник округа је потом изнео да је постигнут договор о заједничком наступу када се ради о пројекту Минисатрства без портфеља у вези популационе политике : “ Све основне школе са територије Кучева ће конкурисати са својим предшколским групама ( пројекат се не односи на вртиће, прим. аутора) уз сугестију да у сеоским срединама буду заступљена и деца од 4 године“.

У даљем току конференције изнето је да ће се и проблем Пека решавати заједничким снагама уз максимално ангажовање првог човека округа. Истакнуто је и да изузетни туристички потенцијали општине, посебно када се ради о спелолошком и спортском туризму, добијају све значајније место на туристичком небу Србије и да ће се даље радити на успостављању што чвршћих веза са осталим туристичким сегментима округа, посебно на повезивању са комплексом Виминацијум.

Конференцији су присуствовали сем начелника округа Александра Ђокића и председнице општине СлАвице Булутић, и помоћник председнице Душан Х. Тодоровић, директорица ОШ „Угрин Бранковић“ Снежана Кржановић, директор ТО „Кучево“ Небојша Брсановић и начелник ОУ Зоран Велимировић.

Loading