Заједничким снагама до подизања квалитета старих и изградње нових шумских и некатегорисаних путева

DSC01550
Facebook

У Свечаној сали СО Кучево одржан је састанак  посвећен подизању квалитета старих и изградњи нових шумских путева, као и рационализацији ревитализације некатегорисаних локалних путних праваца у надлежности локалне самоуправе. Састанку су у име општине Кучево присуствовали председница општине Славица Булутић, заменица председнице Мица Лукић Раденковић, помоћник председнице Душан Х. Тодоровић, помоћница председнице Јасмина Ћамиловић, председници Месних заједница и надлежне стручне службе. Испред ШГ „Јужни Кучај“ био је присутан директор Горан Ћалдовић са сарадницима, Удружење приватних власника шума „Шуме Хомоље“ представљао је Петар Главчић а Удружење шумовласника „Тилва“ Зденко Борогић.

Сагледане су могућности  санирање постојећих ( од стране ШГ „Јужни Кучај“), али и изградњу нових шумских путева путем пројеката којима би  два наведена Удружења конкурисала  за средства које преко Министарства пољопривреде и шумарства за ове намене донира Европска унија.

У другом делу састанка главна тема се односила на рационалнији приступ ревитализације локалних и некатегорисаних путева. Договорено је да се на нови начин приступи овим активностима – од сада ће се на годишњем нивоу донети план када се и колико на територији једне месне заједнице спроводи санација; односно када механизација дође у једно насеље, остаће ту све док се не заврше сви планирани радови а потом иде у следеће. Очекују се значајни економски ефекти оваквог приступа, а и сви грађани, на комплетној територији општине, биће упознати где се тренутно ради и када ће њихово насеље доћи на ред.

Loading