Усвојен нов Статут општине (фото и видео)

DSC01447
Facebook

Одборници Скупштине општине Кучево одржали су своју редовну, 16. седницу, у овом сазиву.  Пре преласка на рад по усвојеном дневном реду, председница општине , Славица Булутић,  изложила је најбитнија дешавања ( која нису била у оквиру тачака о којима се расправља) између претходне и ове седнице.

Прва тачка на седници била је потврђивање два мандата одборницима са листе „Александар Вучић-Србија побеђује“. Незадовољни одлуком да се потврди мандат једном од кандидата, одборници опозиције, њих осморо, напустило је седницу.

У даљем току рада, на предлог председнице општине, за члана Општинског већа изабран је Драган Милосављевић, дипл. економиста из Кучева. Након тога, између осталих тачака,  усвојен је нов Статут општине, покренута иницијатива о измени Пословника о раду СО, усвојен  „ребаланс“ буџета, усвојен Локални акциони план запошљавања. За директора Центра за социјални рад за општину Кучеву, поново је ( уз добијену сагласност надлежног министарства) изабрана Слађана Марановић-Николић, за в.д. директора Туристичке организације именован је Небојша Брсановић. Сет тачака односио се на измене појединих чланова сталних скупштинских тела.

Loading