Изузетно успешан скуп привредника из Тамбовске области Руске федерације са предузетницима и пољопривредницима наше земље

DSC01191
Facebook

Првенствено замишљен као иницијални састанак  у оквиру кога би се руководство компаније „Тамбовски сади“ упознало са могућностима пре свега општине Кучево и Браничевског, Подунавског, Борског и Златиборског округа, састанак који је вечерас (12. Фебруар) одржан у Великој сали Центра за културу, претворен је у скуп на коме су се гостима представили заинтересовани за сарадњу са скоро целе територије Србије – од произвођача воћа и поврћа из Баната и Војводине, до агробизнисмена из Аранђеловца, Шапца,Ариља, Бора, Пожеге, Београда, Шапца, Пожаревца, Петровца до начелника Борског округа мр Владимира Станковића… Тешко је набројати све градове који су послали своје представнике да се састану са руским привредницима.

Састанак је одржан на иницијативу председнице општине Кучево Славице Булутић и представљао је изузетну прилику да се сагледају све могућности за сарадњу. Размењено је много информација и склопљено је више прелиминарних договора, пре свега за продају јагодичастог воћа. Руску компанију представљали су Оријанов Александар Иванович, генерални директор, Ерсејева Таисја Владимирнова, извршна директорка и Антонов Валерије Павлович, технолог. Са њима је допутовао и Велибор Стевић, генерални секретар Удружења индустријалаца и предузетника Србије  а у радном делу учествовао је и проф. Пољопривредног факултета др Миле Вељовић.

На почетку састанка приказан је краћи филм о Србији а потом је пројектован и синхронизован филм о привредним могућностима Кучева. Након формалног дела скупа, поједини учесници су имали краће одвојене састанке са руским партнерима, на којима су договарани конкретни облици сарадње.

Руска делегација је пре доласка у Кучеву посетила компанију БРАМС у Раброву где их је дочекао начелник Браничевског округа Александар Ђокић који их је упознао са могућностима које округ има за сарадњу са руским партнерима.

Пре састанка одржаном у Центру за културу, руску делегацију је у згради Општинске управе дочекала председница општине Славица Булутић са најближим сарадницима и у веома плодоносном разговору договорена је прелиминарна сарадња на пре свега привредном а потом и културном па и образовном пољу.

Руски привредници ће дводневну посету нашој општини наставити у среду, 13. Фебруара, посетама, више привредних и пољопривредних субјеката.

Loading