Uspešna akcija spasavanja zavejanog automobila

Facebook

Zahvaljujući koordinairanoj akciji PS Kučevo, PZP Požarevca, Vatrogasno –spasilačke jedinice iz Kučeva i Štaba za vanredne situacije opštine Kučevo, juče je uspešno izvedena akcija spašavanja zavejanog vozača iz snežnog  smeta na putu Kučevo-Petrovac, na delu koji pripada našoj opštini.

Kako nas je o izvedenoj akciji obavestio Ljubiša Vojić, zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije,koji je i rukovodio akcijom, do nesreće je došlo 06. januara, negde iza podneva , na potezu ispod Krsta, u  jednoj oštroj krivini . Automobuil koji se kretao iz pravca Petrovca ka Kučevu, kojim je upravljao vozač iz Žagubice,  sleteo je sa puta i upao u snežni nanos, bez mogućnosti da se sam izbavi. Kontaktirana je Stanica policije u Kučevu, koja je obavestila Štab za vanredne situacije. Na licu mesta je izašao zamenik komandanta, pripadnik Vatrogasno-spasilačke jedinice iz Kučeva a potrebnu mehanizaciju je obezbedelia PZP Požarevac. Akcija je trajala do prvih večernjih sati  i uspešno je završena oko 18 časova.

„ Kada su ovakvi vremenski uslovi, onda se putevi čiste prema usvojenim prioritetima i Planu odobrenom od viših instanci „ rekao je Vojić“. Mi smo u više navrata zahtevali od nadležnih organa da se ovaj put proglasi putem II reda i onda bi njegovo čišćenje bilo prioritetnije, i ovakvi događaji bi se sveli na minimum. Ovako , skoro uvek , kada dođe do ovolikih snežnih padavina, mi imamo problema na ovom delu puta. Koristim priliku da istaknem da je PZP u ovu akciju poslao ULT, mašinu koja nije predviđena da se koristi na putevima ovog prioriteta, ali bez nje teško da bi uspešno izvršili akciju spasavanja u vremenskim okvirima u kojima smo to uspeli“:

 

Loading