Одржана седница Општинског већа у новом сазиву

DSC00505
Facebook

Општинско веће Општине Кучево одржало је последњу седницу у 2018. години, а прву  ( ако се изузме телефонска од пре три дана) у новом сазиву. Седницом је председавала Славица Булутић, председница општине и  уједно  председница Општинског већа. Заседању су, сем заменице председнице општине Мице Лукић –Раденковић и чланова Већа   просуствовали и председник СО Владимир Стојановић, начелник Општинске управе Зоран Велимировић, помоћница председнице општине Јасмина Ћамиловић и  руководилац Одељења за опште и заједничке послове Драгана Пљештишевић .

На почетку седнице председница Већа Славица Булутић је образложила Одлуку о задужењима /ресорима/ појединих чланова Општинског већа. Тако је Мица Лукић Раденковић од сада задужена за развој туризма, дијаспору и промоцију општине. Остали чланови Већа су задржали досадашње “ ресоре“ :
Милош Петровић – спорт,  Давор Станојевића- образовање, Љубиша Војић- ванредне ситуације, Зоран Кузмановић- пољопривреду и комуналне делатности, Сања Вукојевић-социјалну политику ,Горан Пејић- развој локалне инфраструктуре и безбедност саобраћаја и Славиша Маријоковић-заштита животне средине и култура.

Након тога донета је одлука да се не усвоји предлог Комисије за спорт за доделу средстава спортским удружењима за 2019. годину и да се формира Радни тим који ће поново размотрити дату проблематику и презентовати је на првој наредној седници. Чланови већа су потом  усвојили предлоге Програма коришћења средстава за унапређење животне средине за 2019. и Програма коришћења средстава за финансирање безбедности саобраћаја . Члан Већа задужен за ванредне ситуације Љубиша Војић упознао је присутне са Извештајем РХМЗ-а о функционисању система одбране од града и са резултатима испитивања загађености воде Пека.

На дневном реду је било и више тачака везаних за захтевима појединих Месних заједница, КУД-ова и појединаца по различитим основама.

Loading