Apel MUP-a : suzdržite se od upotrebe petardi tokom predstojećih praznika

Dečija-crna-hronika-u-toku-novogodišnjih-praznika-Petarde-kao-uzrok-povreda-i-požara
Facebook

Portal eKucevo  I pred ove praznike pruža snažnu medijsku podršku MUP-u I svim drugim nadležnim organima, koji apeluju na maksimalno suzdržavanje  od upotrebe petardi  i drugih pirotehničkih sredstava jer je to ozbiljna pretnja zdravlju nacije, pre svega mladih. Apel se posebno odnosi na roditelje koji ne samo da svojoj deci ne ukazuju na moguće štetne posledice, već im i kupuju ili na drugi način nabavljaju petarde svih vrsta.,

„Upotreba pirotehničkih sredstava nosi sa sobom velike rizike koji se ogledaju u trajnim posledicima po zdravlje, uznemirenje građana, narušavanje javnog reda i mira, kao i moguće izazivanje požara i eksplozija“, poručio je Momčilo Sovilj iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova.

On je naglasio da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova svakodnevno preduzimaju mere i radnje iz svoje nadležnosti radi kontrole prometa pirotehničkih sredstava i suzbijanja nelegalne prodaje.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastaviće sa radom u cilju suzbijanja ovakvih pojava i napominjemo da će svako ko se bude ponašao suprotno zakonu biti sankcionisan“, istakao je Sovilj.

Loading