Сирана из Смедерева жели да откупљује млеко из наше општине

DSC00222
Facebook

Данас је у Свечаној сали СО Кучево одржан иницијални састанак пољопривредних произвођача наше општине са представницима Сиране „Јовановић“из Смедерева. Сусрет је одржан у организацији Одсека за пољопривреду а тема му је била  откуп  крављег млека . Власници Сиране  Звонко и Дејан Јовановић понудили су пољопривредним произвођачима за почетак откупну цену од 38 динара по литру млека,али са могућношћу повећања на 50 динара по литру млека

Обавеза пољопривредних произвођача је да испунеодређене услове у погледухигијене, квалитета и количине млека . Општи је утисак да су састанком биле задовољне обестране јер је договорено да се у наредном периоду организују састанци по насељима из наше општине, која имају највише предиспозиција да постану  откупна места.

Сирана Јовановић производи већ више врста добро познатог царског сира : класик царски сир, царски сир са лавандом и царски сир са жалфијом. За сир су добили златну медаљу за квалитет на Новосадском сајму и признање „Робна марка из Србије“ на Сајму етно хране и пића у Београду. Ових дана их можемо гледати у многим емисијама, а посебно се истиче њихово учешће у емисији Супер Србија која се емитује на ТВ Прва.

Линк сиране:http://siranajovanovic.com/

Loading