Igrač FK „Zvižd“-a Nikola Ristanović, kapiten ekipe svetskog prvaka u futsalu !

pravni-620x350
Facebook

Univerzitetska reprezentacija Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu osvojila je 4. Svetsko interuniverzitetsko prvenstvo u futsalu (World InterUniversities Championship), koje je upravo završeno u Barseloni.

U konkurenciji 36 univerziteta širom sveta, selekcija Pravnog fakulteta je nadmoćno osvojila zlatnu medalju savladavši sve protivnike uz gol razliku 32:6. Pred pravnicima redom su u grupi padali univerziteti iz Libana, Česke i Francuske.

Na putu do zlata su, potom, savladane selekcije iz Katara, Engleske, Rusije da bi, najzad, u finalu pred pravnicima morali da se poklone futsaleri iz Mađarske.

Predsednik Sportskog društva Victoria Pravnog fakulteta i dugogodišnji kapiten, Nikola Ristanovic ističe:

– Veliki rad nosi velike rezultate, a mi smo pokazali koliko je zajedništvo i međusobno poverenje važna stvar u sportu. Mi uvek verujemo u sebe, gajimo pobednicki mentalitet u gotovo da nema ekipe koja se u mentalnom pristupu utakmici može porediti sa nama. Pravni fakultet je dao Srbiji dva reprezentativca u futsalu, Nikolu Matijevića i Strahinju Petrova, a to rečito govori sa kakvim entuzijazmom i zeljom mi branimo boje našeg fakulteta i nase drzave.Izvor i FOTO wwwTelegraf

 

Loading