U ponedeljak Izložba radova porodice Andrejević

Andrejevic Zoran - KOSAC
Facebook

U ponedeljak 19. novembra, u  Zavičajnoj galeriji Centra za kulturu  otvoriće se kolektivna izložba radova porodice Andrejević iz Kučeva. Svo četvoro se bave umetnošću i ovo će biti njihova prva zajednička izložba u našem gradu.

 

OTAC :  Kosta Andrejevic rodjen je u Nisu,a sada zivi u Kucevu.Zeleznicki je penzioner.Slikarstvom se bavi jos od ranog detinjstva i ima svoju jasnu poruku i temu.Na njegovim slikama vide se dve teme,Etno tema i tema vezana za zeleznicu.
Uklapanje sitnih komadica slame na crnom platnu,Kosta stvara sliku kojom pre svega mora biti zadivljen,emocije prenosi na slici,a sliku na senzibilitet publike.Jako je vazno uklapanje boja i njegova inspiracija,a boje slame imaju specificni zlatni sjaj.Slike zive,jer su od prirodnog materijala.Njegova specificna tehnika omogucava mu da samom slamom stvara slike u svom neposrednom okruzenju.
Svoje radove izlagao je u vise gradova bivse Jugoslavije i danasnje Srbije.Slobodno mozemo reci da mu grad Lapovo odise toplinom duse i tu je vise puta izlagao,pomenimo samo dvanaest Medjunarodnih izlozbi,gde je na cetvrtoj i desetoj dobio specijalnu nagradu,a na sedmoj bio je pobednik publike.
Kosta je ucesnik osam likovnih kolonija pod nazivom ”Ravnistarka” u svom mestu,likovnih dveju kolonija u Vranjskoj banji,u Kostolcu ima jednu,takodje jednu u spomen parku ”Mihajlo Pupin” u Idvoru i ucestvovao je na prvoj Medjunarodnoj privatnoj koloniji ”Zaga – art” u Neresnici.
Kosta je izlagao u sledecem mestima
1989 – u Kucevu i dobitnik je druge nagrade u novcu
1990 – u Doboju
1996 – u Kaoni na ”sisretima sela”
2012 – Veliko Gradiste ”Noc muzeja”
2013 – u Kostolcu,povodom 170god. Ljubiljeja od Milanskog edikta
2014 – u Budimpesti,gde je dobio pocasnu diplomu i medalju
2015 – u Idvoru,Kovacici ,Budimpesti
2016 – Medjunarodna izlozba ”46 Mirk”
2017 – Medjunarodna izlozba ”47 Mirk”
Takodje je izlagao u Majdanpeku ,Donjem Milanovcu,Pozarevcu,Beogradu,Nisu,Pirotu,Dimitrovgradu,Lajkovcu,Indjiji,Zajecaru,Zrenjaninu.
Ucesnik je sest puta na Branicevskoj paleti u svom mestu.

 

MAJKA : Verica Andrejevic rodjena je 1951.godine u Beogradu,a danas zivi u Kucevu.Sada je penzionerka i svoje penzionerske dane provodi baveci se umetnoscu.Pocela je da radi intarziju i to slike ”Diznijevih junaka”, a onda sasvim slucajno pocela je da izradjuje slike sa koncima.To joj se dopalo jer spajanjem niti konca raznih boja i lepljenjem istih,dobija nesto sto moze dobiti smisao,jednu celinu tj. dobija sliku koja je cini zadovoljnom.Pocela je sa izradom slika 2017 godine i vec je izradila 20 slika. Imala je jednu kolektivnu,medjunarodnu izlozbu i jednu likovnu koloniju.

 

STARIJI SIN :

Zoran Andrejevic,rodjen 1982.godine u Pozarevcu,gde i radi na zeleznici.Zivi u Kucevu.Vajarstvom u vosku poceo je da se bavi sasvim slucajno 1999.godine.
Vajarstvom se bavi iz hobija u slobodnom vremenu.
Izlagao je vise puta na grupnim izlozbama i na samostalnim izlozbama svog oca Koste kao gost.

 

MLAĐI SIN : Andrejevic Kokan rodjen je 1984 god.u Pozarevcu,gde zivi i radi.Potice iz zeleznicke porodice.Jos iz detinjstva pokazivao je talenat za umetnost,odnosno crtanje.Danas taj talenat naklonjuje umetnickim fotografijama,ali samo iz hobija.Zaljubljenik je u prirodu i njena okruzenja,pa tu prirodu ovekovecava i objektivom fotoaparata.Ucestvovao je na Medjunarodnoj izlozbi.

Loading