Школа у Кучеву прославила 188. рођендан !

IMG_0189
Facebook

Мало је образовних установа у Србији које на својој рођенданској торти могу упалити 188 свећица. А школа у Кучеву може. Јер у њој ( додуше у ондашњој Горњој Крушевици – како се у то доба звало Кучево) прво школско звоно је залупало далеке 1830. године. Много је воде од тада протекло Пеком али генерације кучевљана, време проведено у њој, сматрају својим најлепшим животним добом.

На прослави која је поводом 188. рођендана  школе данас одржана,  на различите начине су   евоциране  успомене на историјат школе а у свом говору директорка школе Снежана Кржановић се посебно осврнула на све што је урађено од прошлогодишњег Дана школе до данас -, пре свега, на све успехе које су ученици постигли на различитим  пољима ( од општинских, окружних и републичких такмичења у различитим предметима, преко спортских и ваншколских активности). Посебно емотиван део био је онај у коме су поједини  учитељи и наставници испраћени у пензију, а уручене су и јубиларне награде  за 20, 30 и 35 година службе.

Прослави су присуствовали носиоци највиших функција у локалној самоуправи, народни посланици, директори  школа из ближег и даљег окружења, као и многобројни други гости.

Loading