RIK: Nije bilo prigovora na izbore za nacionalne savete – sutra preliminarni, u četvrtak konačni rezultati

IMG_0149
Facebook

Republička izborna komisija (RIK) saopštila je da nije pristigao nijedan prigovor na regularnost izbora za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina u Srbiji (to praktično znači da će konačni rezultati biti objavljeni u četvrtak, 8. novembra, a novi sazivi Saveta nacionamalnih manjina moraju se formirati u roku od 20 dana,zaključno sa 28. novembrom, prim. autora)

U saopštenju RIK-a se navodi da su izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina protekli bez uočenih nepravilnosti, a da u RIK do sada nije stigao niti jedan prigovor na regularnost izbornog procesa.

„U RIK još pristižu zapisnici sa biračkih mesta u Srbiji, nakon čije obrade će, u toku sutrašnjeg dana, Republička izborna komisija objaviti preliminarne rezultate izbora“, navodi se.

Na jučerašnjim izborima za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina 18 nacionalnih manjina biralo je svoje predstavnike u nacionalnim savetima neposredno. Glasanje je održano na 926 biračkih mesta, na kojima je moglo da glasa 467.545 birača, upisanih u posebne biračke spiskove, dok je bilo proglašeno ukupno 58 izbornih lista

izvor N 1

 

Loading