Одржан симпозијум на тему „Јачање свести и стручног нивоа планских служби локалних заједница ради смањивања негативних утицаја климатских промена“.

DSCN0949
Facebook

У организацији Удружења „Милутин Миланковић“ и општине Кучево а под покровтељством Министарства заштите животне средине , у Свечаној сали СО  одржан  је симпозијум на тему „Јачање свести и стручног нивоа планских служби локалних заједница ради смањивања негативних утицаја климатских промена“.

Пре почетка рада присутне је поздравио председник општине Кучево Новица Јаношевић.Модератор симпозијума била је Биљана Вранеш а у име Браничебског управног округа присуствовао је начелник Сектора за ванредне ситуације Горан Ђорђевић.

Руководиоц пројекта мр Славко Максимовић у свом обраћању говорио је о Климатским променама од Миланковића до Кјота. Декан шумарског факултета др Ратко Ристић је говорио о Превенцији бујичних поплава и ерозивних процеса као мере ублажавања и прилагођавања на ефекте текућих и очекиваних климатских поремећаја, дипл.инг. Ранко Божовић о Планирању урбаних насеља , председник Удружења бујичара Србије мр Милутин Стефановић о  Утицају климатских промена на бујичне поплаве у Србији, Биљана Вранеш о значају правовременог информисања у ванредним ситуацијама и пуковник Миодраг Савић о обавезама локалних самоуправа у ванредним ситуацијама 

Loading