Mladim poljoprivrednicima po 10. 000 evra za pokretanje biznisa

DSCF0119
Facebook

Mladi poljoprivrednici ( ne stariji od 40 godina) u nerazvijenim područjima Srbije naredne godine moći će da dobiju iz budžeta start up kredite  za pokretanje i proširivanje biznisa u iznosu od 10.000 evra.

“Poljoprivrednici će značajan deo te sume dobijati unapred, troškove će dokazivati računima I investicija će se kontrolisati, “  izjavio je povodom  ovih kredita Radivoje Nadlački, savetnik  ministra poljoprivrede “korisnici kredita ne mogu biti stariji od 40 godina i moraju plaćati doprinose za penzijsko osiguranje “ Sredstva su obezbeđena iz Predprisutnih evropskih fondova – za srpske poljoprivrednike predviđeno je ukupno 175 miliona evra do 2020. godine.

Nadležni za poljoprivredu u opštini Kučevo pozivaju sve mlade poljoprivrednike da im se ovim povodom jave, kako bi im bila pružena sva moguća logistička podrška potrebna za dobijanje ovih sredstava – pribavljanje potrebne dokumentacije, saveti u vezi pokretanja I proširivanja biznisa itd.

Opština Kučevo je za 2017. godinu preko Budžetskog fonda za poljoprivredu I ruralni razvoj opredelila 5 miliona dinara za razvoj poljoprivrede.

Loading