Održana 13.kulturna manifestacija „Sara rumunjaska“ – Vlaška zabava

IMG_0199
Facebook

Sinoć je u hotelu „Rudnik“ po 13-ti put održana kulturna manifestacija „Sara rumunjaska“ – Vlaška zabava. Manifestacija  se tradicionalno održava poslednjeg vikenda uoči Nove godine  tako da i oni koji žive i  rade u inostranstvu imaju prilike da joj prisustvuju. U kulturno-umetničkom delu nastupilo je KUD iz Voluje sa dve svoje selekcije ( mlađom i srednjom), instrumentalistima i vokalnim solistima. Obe uzrasne kategorije su na repertoaru imele spletove  vlaških igara, srednji uzrast  i  igre iz Šumadije, Ognjen Janić je  muzicirao na violini,  Milica Medrulović je prvo otpevala pesmu Gergina a nešto kasnije i pesmu Aj Marije la padure dok je Milica Simeunović je otpevala pesmu Mndra mja.

                

Kao i do sada, veliku pažnju je privukao izbor za „Mis bake“. Žiri nije imao ni malo lak zadatak ali je na kraju odlučio da mesto druge pratilje ravnopravno podele Ljiljana Mišić i Rajčanović Nadica, da prva pratilja bude Smilja Martinović  a da laskavu titulu  „Mis bake 2016.“ dobije Snežana Vučković iz Kaone. Nagrade je uručio predsednik Organizacionog odbora Vlaške zabave, Vlastimir Babić.

 

                  

Za dobro raspoloženje svih prisutnih bio je zadužen orkestar Novice Đorđevića u kome se nalazio možda i najbolji izvođač vlaške muzike na  saksofonuBrana Lejkić.

 

Loading