Црна хроника Браничевског округа : хапшења због дроге и оружја

2
Facebook

Полицијска управа Пожаревац ( која је територијална надлежна за Браничевски округ) издала је званична саопштења у вези са најновијим акцијама својих припадника у којојима су ухапшени одговорни за производњу дрога и нелегалну трговину оружијем .

Саопштења преносимо у целости.

Дрога :

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу ухапсили су М.Л. (1986) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.Полиција је у дворишту куће осумњиченог пронашла и одузела шест стабљика канабиса, тежине 11.090,40 грама.Претресом куће М.Л. полицијски службеници су пронашли шатор тзв. “гров бокс“, са пратећом опремом и стимулаторима за узгој марихуане, као и семе марихуане.Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Основном јавном тужилаштву у Пожаревцу.

 

 

Оружије :

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу ухапсили су Г.Г. (1966) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.Полиција је приликом претреса стана осумњиченог пронашла и одузела седам пушака, пиштољ, три дрвена кундака, две пушчане цеви, три механизма за окидање и 344 комада муниције различитог калибра, као и ручну стегу за пуњење патрона и једну машину за вађење каписли.Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Пожаревцу.

Loading