Екслузивно – „Власи за Србију“ први предали Изборну листу за изборе 04. новембра!!!

41700056_1989927954361755_7658811031124180992_n
Facebook

Министар државне управе и локалне самоуправе расписао је изборе за Савете националних мањина за недељу 04. новембар. Међу 18 националних мањина које су стекле право на непосредне ,налази се и Влашка. Рок за предају изборних листа је 19.октобар.

Данас је РИК-у предата изборна листа „Власи за Србију“, чији је носилац председник општине Кучево, Новица Јаношевић. Листу је својим потписима, подржао далеко већи број припадника Влашке националне мањине, од потребног.

Велика ми је част и задовољство што сам данас имао прилике да, заједно са мојим пријатељема Радишом Драгојевићем из Петровца на Млави,Далибором Орсовановићем из Бора, Нелијем Ђорђевићем из Бољевца, Никодијем Адамовићем из Малог Црнића и другим уваженим представницима наше националне мањине,од којих су поједини били чланови Савета у протеклом периоду а више њих су  кандидадити на предстојећим,  предам РИК-у нашу Изборну листу под називом „Власи за Србију“. Као што се из листе може видети, на њој се налази изузетно велики број интелектуалаца али и међу нама су и кувари, домаћице, пољопривредници, предузетници. Посебно сам поносан на чињеницу да као носилац изборне листе долазим из једне мале општине какво је Кучево, а да су нас подржале такве средине као што су Бор, Зајечар, Кладово….

Да смо прави одговор за потребе наше мањине сведочи и податак  да су  листу „Власи за Србију“ својим потписима подржали и они који у Скупштини општине Кучево седе у опозиционим клупама.“

 

Loading