Apel iz Policijske stanice Kučevo – NE KORISTITE PETARDE

Facebook

Načelnik Policijske stanice Kučevo, glavni policijski inspektor, Dejan Janković,  uputio je javni apel maloletnicima, njihovim roditeljima  ali i svim ostalim segmentima društva  u našoj opštini, da se tokom  novogodišnjih  i božićnih praznika ne  upotrebljavaju  pirotehničkih sredstava .

„Apelujem, posebno na roditelje, da povedu više pažnje, jer se deca lako mogu povrediti prilikom bacanja petardi i sličnih sredstava. Mi ćemo sa naše strane preduzeti sve da korišćenje pirotehničkih sredstava budu u skladu sa Zakonom. Podsetio bih sve  na Zakon o javnom redu i miru koji ovim povodom precizira :

Paljenje pirotehničkih proizvoda ili pucanje

                                                                                      Član 17

Ko paljenjem pirotehničkih proizvoda narušava javni red i mir ili ugrožava sigurnost građana – kazniće se novačnom kaznom od 10.000 do 50.000 dinara ili radom u javnom interesu od 40 do 120 časova.

Ko pucanjem iz vatrenog ili drugog oružja ili imitacije oružja narušava javni red i mir ili ugrožava sigurnost građana – kazniće se novčanom kaznom od 50.000 do 150.000 dinara ili kaznom zatvora od 30 do 60 dana.

Ko prekršaj iz st. 1. i 2. ovog člana izvrši u grupi od tri i više lica – kazniće se kaznom zatvora od 30 do 60 dana.

“ Obavili smo I razgovor sa jedinim ovlašćenim distributerom pirotehničkih sredstava kod nas, vlasnikom STR “Komision”, koji se obavezao da maloletnim licima ne prodaje ova sredstva a ako neko starije lice želi da kupi veću količinu obavezno da pokaže ličnu kartu i bude  evidentiran. Pozorničkim i patrolnim aktivnostima preduzećemo sve da se suzbije svaki pokušaj nelegalne prodaje pirotehnike po ulicama našeg grada i tu ćemo imati nultu toleranciju. Nadamo se da će svi uvažiti ovaj apel jer je u interesu, pre svega, zdravlja naše dece. Iskoristio bih ovu priliku da svim građanima naše opštine poželim srećnu Novu godinu i Božić”!

 

 

Loading