Центар за рециклажу почео са пробним радом

DSC04630
Facebook

„И лепо и корисно и чисто“ , као пилот пројекат за територију читаве Србије, привлачи изузетно много пажње –  његова успешна реализација омогућиће потребна искуства многим другим локалним самоуправама да крену стопама општине Кучево. Први део овог пројекта успешно је окончан а данас је отпочео и други -почетак пробног рада у Центру за рециклажу, коме су присуствовали председник општине Новица Јаношевић, менаџерка пројекта Славица Булутић, координатори Сузана Марковић и Душан Х Тодоровић и Славиша Маријоковић испред ЈКП „Кучева“.

Почетак радова Центра за рециклажу омогућио је запошљавање 16 наших суграђана. Ова лица неће бити на општинском буџету већ ће своја примања добијати из финансијске конструкције пројекта. Предвиђено је да 4 месеца принадлежности добијају тако а да се након тога финансирају из сопствених извора.

Рециклажа отпада је изузетно значајна – па ће тако ускоро на територији целе општине бити постављено, у првом маху, 72 контејнера у које ће се одлагати ( засебно) папир, алуминијум, пластика и хартија. Локална самоуправа је издвојила још 2 милиона динара за ове намене па ускоро треба очекивати да се број контејнера удвостручи.

Loading