Звижд, РСК и Слога (М) забележили прве победе у новим првенствима

DSC04448
Facebook

У новоформираној Подунавско-Шумадијској зони  као и у Међуопштинској лиги „Пек“ одигране су утакмице првог кола. Сва наша три клуба који су своје утакмице играли као домаћин била су успешна : „Звижд“ је савладао „Напредак“ из Марковца са 3:2, РСК је истим резултатом савладао ВГСК из Великог Градишта, док је „Слога“ из Мустапића победила екипу „Десина“ са 2:0. Једина поражена екипа био је „Полет“ из Волује који је изгубио меч у Миљевићу од домаћег тима „Жика Марковић Уча“ са 1:3.

У наредном колу „Звижд“ је поново домаћин и дочекује тим „Ударника“ из Лозовика, РСК гостује у Великом Орашју, „Слога“ путује у Миљевић а „Полет“ дочекује тим „Житковице.

  Звижд – Напредак 3:2 ( 2:0)

Кучево, стадион Миодраг Мики Станојевић, судија .Станојевић (Рача) 7,5 стрелци:Радосављевић у 2 мин. Ристановић у 5 мин и Прокић у 75 мин (Звижд) Ђуричић у 57 мин и Станковић у 72 мин (Напредак) жути картони : Митровић (Звижд) Рисимовић (Напредак)

 

Звижд : Петровић 7, Жујевић 7, Бркић 7 (Колески 7), Симић 7,5, Вићентијевић 7, Ристановић 7,5, Манојловић 7, Прокић 7,5 (Радосављевић 7,5) Ковачевић 7 Милојевић 7 (Митровић 7)

Напредак : Стојановић 7 Ђукић 7 Петрићевић 6,5(Костадиновић 6,5), Јовановић 7, Рисимовић 6,5, Којадиновић 7, Тодоровић 7, Славковић 7,5, Ђуричић 7,5, Крстић 7, Манасијевић 7 (Нешковић -)

Играч утакмице :             Прокић (Звижд)

Домаћи су повели већ у 2. минуту након  што је Прокић продро по левој страни, убацио лопту у казнени простор гостију а Радосављевић маниром искусног стрекца са неколико метара је спровео у мрежу. На 2:0 повисио је Ристановић из слободног ударца са неких 20 метара искоса са десне стране.  Након неколико пропуштених прилика на обе стране Ђуричић је смањио на 2:1 у 57. минуту након што је соло продором успео да избије пред Петровића и са пет метара пошаље лопту у десни доњи угао његових врата. Резултат је изједначио  Станковић у 72. минуту ударцем са неких десетак метара. Победу домаћих донео је најбољи актер меча Прокић који се одлично снашао након убачене лопте са десне стране и са 7-8 метара савлада Стојановића

Loading