Избори за савете националних мањина 04. новембра – проверите да ли сте уписани у посебни бирачки списак

DSC04311
Facebook

Министар државне управе и локалне самоуправе, Бранко Ружић расписао је изборе за национакне савете националних мањина за 04. нвембар. Поштујући законске прописе, Општинска управа Кучево позвала је грађане да провере да ли су уписани у посебни бирачки списак, на основу кога могу учествовати, т.ј.  гласати и бити бирани. Увид је могућ до 19. октобра у поноћ, а грађани се, само на лични захтев, могу уписати у посебни бирачки списак закључно 72 часа пре избора.

 

Članove za nacionalne savete 2018. godine biraju 22 manjinske zajednice, od toga 18 nacionalnih manjina je ispunilo uslov za neposredne izbore (albanska, aškalijska, bošnjačka, bugarska, bunjevačka, vlaška, grčka, egipćanska, mađarska, nemačka, poljska, romska, rumunska, rusinska, slovačka, slovenačka, ukrajinska, češka), a četiri za izbore putem elektorske skupštine (makedonska, hrvatska, crnogorska i ruska).

Rok za predaju lista za neposredne izbore je 15 dana pre održavanja neposrednih izbora, odnosno 30 dana pre održavanja izbora putem elektorske skupštine.

извор Курир

Loading