Изјава Предрага Марића, пом. министра и начелника сектора за ванредне ситуације поводом ситуације у Жагубици

1ac0d55edae0b4b4ba596f667afcc252
Facebook

Преносимо у целини ИЗЈАВУ ПРЕДРАГA МАРИЋA, ПОМОЋНИКA МИНИСТРА И НАЧЕЛНИКA СЕКТОРА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ поводом ситуације у Жагубици. Изјава је дата јуче у поподневним часовима :

Припадници Сектора за ванредне ситуације у овом тренутку врше црпљење воде на више локација на територији општине Жагубица, а вода се на угроженом подручју повукла у корито реке Тиснице.
Услед обилних падавина које су задесиле регион општине Жагубица, данас је дошло до изливања реке Тиснице, због чега је на снази ванредна ситуација на делу територије општине Жагубица, односно за насеља Жагубица, Суви До, Изварица, Рибаре, Крепољин, Вуковац, Милатовац и Јошаницу.Истичемо да нема повређених нити страдалих грађана. Припадници Сектора за ванредне ситуације спасили су 60 особа из угрожених домаћинстава у које је ушла вода, док је  управо завршена евакуација још 240 особа. У овом тренутку више нема опасности по становништво, а вода се повлачи.На црпљењу воде у овом тренутку су ангажована 24 ватрогасца-спасиоца са седам возила,  шест чамаца и четири пумпе за црпљење воде.

 

Loading