У среду 18. јула – Акција добровољног давања крви

IMG_0013
Facebook

Кучевљани ће имати још једну прилику да искажу своју хуманост – у среду, 18. јула, када ће бити изведена трећа овогодишња Акција добровољног давања крви у нашем граду.

„Очекујемо добар одзив“ нагласио је Ненад Џодић, стручни сарадник Завода за трансфузију крви. “ У вашем граду акције су увек биле изузетно успешне па нам то даје за право да ће тако бити и у среду“.

„У оквиру припреме за Акцију на адресе свих релевантних фактора у граду  упутили смо следећи допис :

:Обавештење о акцији добровољног давања крвилетња кампања

Поштовани,  Обавештавамо Вас да се акција добровољног давања крви-летња кампања, одржава усреду, 18.јула 2018.г., од 09,00 до 15,00 сати, у просторијама Црвеног крста Кучево  Овом приликом Вам се обраћамо са молбом да позовете запослене да се одазову и дођу на акцију, како би се обезбедио довољан број јединица крви, неопходних за лечење пацијената.  Добровољно давалаштво крви је у општем друштвеном интересу, и то је једини вид лечења који нема алтернативу, а неопходан је у свакодневном збрињавању болесника.Активност добровољног давалаштва крви регулисана је Законом о Црвеном крсту Србије (чл.7.) као једно од јавних овлашћења („популарисање добровољног давалаштва крви и, у сарадњи са службама и здравственим установама за трансфузију крви, учествују у организовању акција добровољног давња крви“)   Као партнер здравственом систему, Црвени крст улаже велике напоре како би мотивисао грађане да постану редовни даваоци крви, али је у овом важном послу неопходна и Ваша подршка и разумевање. Очекујемо и Ваше присуство на предстојећој акцији и захваљујемо се на сарадњи.“

рекла нам је овом приликом  секретар Црвеног крста Кучево, Гроздана Марковић.

 

 

 

 

 

 

Loading